HomeTrussOver Naxpro TrussReferentiesNewsDownloadsCatalogus bestellenContact
Over Naxpro Truss

Over Naxpro Truss

De beste materialen voor uitstekende truss-systemen

De beste materialen voor uitstekende truss-systemen

 • Zuiverste Grondstoffen voor topkwaliteit truss
 • Zuiverste Grondstoffen voor topkwaliteit truss
 • Zuiverste Grondstoffen voor topkwaliteit truss

Aluminium wordt vrijwel uitsluitend gewonnen uit bauxiet. Het roodbruine erts, dat voor 54% uit aluminiumoxide (aluinaarde) bestaat, is de basis voor de productie van aluminium. 

 

Om het kwalitatief uitstekende aluminium voor onze Naxpro truss-systemen te kunnen produceren, hebben wij het pure aluminiumoxide nodig dat met het “Bayer-procedé” uit bauxiet wordt gewonnen.


Het zeer fijngemalen bauxiet wordt bij een temperatuur van ca. 180 °C en een druk van 7 bar opgelost in natronloog om het te ontdoen van onreinheden.Vervolgens wordt het in draaiovens gebrand totdat het suikerachtige aluminiumoxide overblijft.

Tenslotte wordt het bij ca. 950 °C met kryoliet door middel van elektrolyse gesmolten en omgezet in puur aluminium / primair aluminium. Om het aluminium verder te kunnen verwerken tot truss-systemen, wordt het in persblokken, ronde staven of walsblokken gegoten.


Door dit veeleisende en tegelijkertijd milieuvriendelijke productieproces zijn wij in staat de Naxpro truss-systemen uitsluitend in de kwalitatief hoogwaardige EN-AW 6060 T66 en EN-AW 6082 T6 legeringen te vervaardigen.

Gecertificeerde fabricage & productie

Gecertificeerde fabricage & productie

 • Gecertificeerde vervaardiging
 • Gecertificeerde vervaardiging
 • Gecertificeerde vervaardiging

 

Alle Naxpro truss-systemen worden zorgvuldig met de hand geproduceerd volgens de EN 1090 (voorheen DIN 4113) norm. Met deze gecertificeerde verklaring van geschiktheid beschikt u ook over de fabrikantenkwalificatie voor het lassen van aluminium constructies. Dit geeft u de zekerheid dat onze truss-systemen uitsluitend door ervaren en gekwalificeerde lassers worden geconstrueerd.

 

Bij de productie van alle Naxpro Truss producten gaan wij uit van speciale high-end aluminiumlegeringen, waardoor onze trussen beschikken over extreem hoge draagvermogens en uitzonderlijk goede laseigenschappen.

Om u een constante hoge kwaliteit van onze producten te kunnen garanderen, is het vanzelfsprekend dat productielocaties en -processen aan regelmatige controles worden onderworpen. Alle productieprocessen worden systematisch volgens de strengste voorschriften getest en volgens Duitse normen gecontroleerd. 

 

Dankzij onze jarenlange ervaring bij de ontwikkeling van aluminium truss-systemen en onze vakbekwame medewerkers kunnen wij desgewenst speciale uitvoeringen en projecten snel en eenvoudig uitvoeren.

Persoonlijk advies en begeleiding

Persoonlijk advies en begeleiding

 • Persoonlijk advies en begeleiding truss
 • Persoonlijk advies en begeleiding truss
 • Persoonlijk advies en begeleiding truss

Een persoonlijke en individuele advisering is van doorslaggevend belang voor een efficiënte en succesvolle realisatie van een project.

 

Onze specialisten voor truss-systemen adviseren u bij de keuze van de juiste componenten voor uw truss-systemen en kunnen u met hun vakkennis ook terzijde staan bij de planning en realisatie van uw projecten.

Dit maakt de aankoop voor u eenvoudiger en het is ook een garantie voor een veilige en probleemloze constructie en montage van uw Naxpro Truss producten.
Dankzij onze jarenlange ervaring op alle gebieden van de evenemententechniek kunnen wij op vrijwel iedere vraag het passende antwoord bieden.

Ongeacht of het gaat om exclusieve beursstands, speciale truss-constructies op maat, complete uitrustingen voor concerten, discotheken of filmstudio's, u kunt uw creativiteit en wensen de vrije loop laten.

Veiligheidsrichtlijnen & kwaliteitsmanagement

Veiligheidsrichtlijnen & kwaliteitsmanagement

TÜV Truss - Statische berekeningen - Eurocodes

Veiligheid is bij de planning en realisatie van constructies voor truss-constructies een factor van doorslaggevend belang.


Het is van het grootste belang dat zowel bij de productie, als bij de omgang met en de montage van de systemen de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht wordt genomen om bij evenementen zoals concerten, feesten en beurzen de veiligheid van bezoekers, artiesten en klanten te garanderen. De Naxpro truss-systemen worden geproduceerd onder toepassing van alle belangrijke veiligheidsrichtlijnen en een strenge kwaliteitscontrole om onze klanten te verzekeren van de hoogst mogelijke veiligheid en ongevallen te voorkomen.

Statische berekeningen Truss

STATICA

Voor alle Naxpro truss-systemen worden statische berekeningen uitgevoerd om al bij de planning te kunnen beschikken over een maximaal inzicht in de mogelijke belastingen.De berekeningen worden zonder uitzondering uitgevoerd door professionele en ervaren statici en geven u een betrouwbaar overzicht van de mogelijke spanwijdten en de lasten die op de afzonderlijke systemen kunnen rusten. Dit maakt het aanmerkelijk gemakkelijker de juiste Naxpro truss-systemen te kiezen en ongelukken te voorkomen die te wijten zijn aan foutieve constructies. Het is ook mogelijk in korte tijd statische berekeningen uit te voeren voor systemen die op maat worden gemaakt.

Industriële normen Truss

INDUSTRIELE NORM

De productie van Naxpro truss-systemen wordt voortdurend gecontroleerd aan de hand van een stringente kwaliteitsbewaking. De kern van de productie is de afdeling lastechniek, die een belangrijke bijdrage levert aan de stabiliteit en veiligheid van de truss-systemen. Deskundige lassers voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en vervaardigen de Naxpro truss-systemen volgens de EN 1090 (voorheen DIN 4113) norm, het professionele geschiktheidsbewijs voor het lassen van aluminium.

TÜV Truss

TÜV

Naast de regelmatige controle van de productie, zorgt ook TÜV SÜD AG voor veiligheid bij de afzonderlijke truss-systemen. Afgezien van de statische berekeningen, zijn er voor een aantal systemen en producten ook controleberekeningen beschikbaar die door TÜV SÜD werden uitgevoerd.

Milieuvriendelijk & recyclebaar

Milieuvriendelijk & recyclebaar

 • Milieuvriendelijk truss
 • Recycleerbaar truss
 • Recycleerbaar truss

Alle Naxpro truss-systemen zijn voor 100% geschikt voor hergebruik! Aluminium kan onbegrensd en zonder enig verlies van kwaliteit steeds weer opnieuw worden gebruikt. 


Bij de recyclage van aluminium is minder dan één tiende van de hoeveelheid energie nodig die voor de productie van primair aluminium wordt verbruikt. Daarmee is gerecycleerd aluminium vele malen milieuvriendelijker en levert grotere besparingen op dan het geval is bij andere grondstoffen zoals ijzer of staal. Het gerecycleerde product dat uit omgesmolten aluminiumschroot wordt gewonnen, doet in niets onder voor primair aluminium.